معرفی پژوهشکده
حفظ و نگهداري تالاب بين المللي هامون هنگامي تحقق خواهد يافت که به تالاب هامون علاوه بر ثروت طبیعی به عنوان يک عنصر فرهنگي، اجتماعي و اقتصادی در منطقه سیستان نگريسته شود. حفاظت از اين تالاب ارزشمند در منطقه سيستان در صورتي امکان پذير خواهد بود که اطلاعات و دانش کافی در زمينه فرآيندهاي موجود در اين اکوسيستم، گونه هاي جانوري و گياهي و جمعيت آنها و عوامل تهديد کننده تالاب و تنوع زيستي آن وجود داشته باشد.
دانشگاه زابل در راستاي برنامهها و اهداف علمي و پژوهشي خود و به منظور افزايش مشارکت با ساير دستگاههاي اجرايي، آموزشي و پژوهشي و با توجه به پتانسيل هاي موجود منطقه به خصوص تالاب بين المللي هامون که نقش بسيار مهمي در زندگي منطقه سيستان دارد، مجوز قطعي پژوهشکده تالاب بين المللي هامون را در تاريخ ۱۸/۹/۸۵ از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اخذ نمود.
این پژوهشکده ، به عنوان یک مرکز علمی و پژوهشی پیشرو در زمینه حفاظت، احیا، و بهرهبرداری پایدار از تالاب هامون و اکوسیستمهای مرتبط فعالیت میکند. این پژوهشکده با بهرهگیری از تیمهای تخصصی و زیرساختهای علمی، به مطالعه و ارائه راهکارهای عملی، گسترش تحقیقات بنیادی، کاربردی و توسعه ای و افزایش فناوری های نوین برای مدیریت چالشهای زیستمحیطی و اکولوژیکی تالابها میپردازد. این مرکز همچنین در توسعه همکاریهای منطقهای و بینالمللی نقش فعالی ایفا میکند تا از تجربیات و دانش جهانی در حفاظت از تالاب و در راستای توسعه پایدار منطقه سیستان و بلوچستان استفاده کند.
محورهای پژوهشی
وظایف پژوهشکده